Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes torta eperlekvárral

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Krémes torta eperlekvárral
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 150 g eperdzsem

Krémhez

Díszítéshez

  • Néhány szem piros gyümölcs

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (28 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot, a vanillincukrot, az aromát hozzáadjuk, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, mindegyiket a legmagasabb fokozaton fél percig keverve. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

Az alsó tésztalapot egy tortatálra tesszük. A tésztalapot a dzsemmel megkenjük és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet.

A Házi Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. A krém felét a dzsemmel megkent tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A maradék krémet a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül friss vagy aszalt piros gyümölcsökkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!