Citromtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ha kristálycukorral készítjük, akkor a lisztet púpozottabban mérjük (én porcukorral készítem).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét jól felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amellyel tovább verjük, míg fényes lesz. Hozzáadjuk egyenként a sárgáját, amivel szintén még keverjük. Végül lassan fakanállal hozzáadagoljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tortaformába öntjük. Kb. 30 percig, ill. tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Krém:
A tejet a pudingporral, a citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral összedolgozzuk. Kis lángon sűrűre főzzük.
A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémet apránként hozzáadagoljuk.
A piskótát felvágjuk két vagy három lapra, majd a likőrrel meglocsoljuk, megkenjük a krém harmadával, a maradék krémmel pedig díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Citromtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ha kristálycukorral készítjük, akkor a lisztet púpozottabban mérjük (én porcukorral készítem).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét jól felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amellyel tovább verjük, míg fényes lesz. Hozzáadjuk egyenként a sárgáját, amivel szintén még keverjük. Végül lassan fakanállal hozzáadagoljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tortaformába öntjük. Kb. 30 percig, ill. tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Krém:
A tejet a pudingporral, a citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral összedolgozzuk. Kis lángon sűrűre főzzük.
A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémet apránként hozzáadagoljuk.
A piskótát felvágjuk két vagy három lapra, majd a likőrrel meglocsoljuk, megkenjük a krém harmadával, a maradék krémmel pedig díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?