Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos-diós torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
24 db babapiskóta
6 adag lehűtött, cukrozott kávé
5 dkg cukor
rum

Krém:

20 dkg cukor
6 dl tej
30 dkg margarin
Rumos szirup:1 dl víz+5 dkg cukor+3 cl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsit zsírozzuk, lisztezzük, sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Piskóta: A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd lassan hozzáadagolva a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót, majd a felvert tojásfehérjét fakanállal óvatosan belekeverjük. Zsírozott, lisztezett mély tepsibe öntjük, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A sziruphoz 1 dl vízből 5 dkg cukorral sűrű szirupot főzünk, majd hozzáöntjük a rumot.
A krémhez a vaníliás pudingport 6 dl tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a cukorral, majd összevegyítjük a kihűlt pudinggal.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a rumos sziruppal, megkenjük krémmel, majd rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát. Erre ismét krémet rakunk, majd rá a sziruppal meglocsolt piskóta. A maradék krémmel díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.

Alternatív elkészítés

Már három születésnapra megsütöttem, nagyon kiadós sütemény. Ez nem kerek torta, hanem téglalap, ebből kifolyólag kockára is lehet vágni, úgy kínálni. Ebben az esetben nem kell az oldalát is krémmel megkenni, elég csak a tetejét, és megszórni egy kis durvára vágott dióval. A babapiskóta mennyisége függ attól, hogy milyet vásárolunk. A 6 adag kávé pedig rengeteg, én kevesebbet szoktam lefőzni.
Rumos-diós torta Rumos-diós torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!