Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárvány tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

300 g liszt
150 g barna vagy fehér cukor
150 g vaj
2 tojás
2.5 dl főzőtejszín
egy csipet só
1 fél vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor)
Természetes ételszínezékek

Krém:

250 g zsíros, natúr sajtkrém (Philadelphia)
2-3 bögre porcukor (annyi, hogy a sajttal elkeverve sűrű krém állaga legyen)
10 g vaj (szobahőmérsékletű)
Egy negyed vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vanília aroma)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kapcsold a sütőt 180°C-ra
Olvaszd fel a vajat és keverd habosra a cukorral. Ezután add hozzá a tojásokat (egyesével) és a tejszínt, majd ezt is keverd jól el.
A lisztet, sót és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan keverd a folyékony masszához, addig keverd, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrűnek találod, akkor tejjel hígítsd.
Ha már egészen sima, oszd el az egészet 3-4 felé (attól függően, hogy hány réteget, és milyen vastag lapokat szeretnél), majd mindegyikhez keverj különböző színű ételszínezéket.
Kisméretű, kerek, kivajazott-lisztezett tepsiben, kb. 15 perc alatt, egyesével süsd meg őket.
Mikor kivetted a sütőből, fordítsd őket rácsra, ahol hagyd teljesen kihűlni.
Közben készítsd el a krémet: Mindent keverj össze alaposan, csomómentesre. Ha puhának találod, akkor egyszerűen tegyél még hozzá porcukrot.
Ha kihűltek a lapok és a krémnek is megfelelő az állaga, akkor lehet rétegenként megpakolni a tortát.
Díszítsd fantáziád szerint! :)
Szivárvány tortácska Szivárvány tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!