Szivárvány tortácska
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Olvaszd fel a vajat és keverd habosra a cukorral. Ezután add hozzá a tojásokat (egyesével) és a tejszínt, majd ezt is keverd jól el.
A lisztet, sót és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan keverd a folyékony masszához, addig keverd, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrűnek találod, akkor tejjel hígítsd.
Ha már egészen sima, oszd el az egészet 3-4 felé (attól függően, hogy hány réteget, és milyen vastag lapokat szeretnél), majd mindegyikhez keverj különböző színű ételszínezéket.
Kisméretű, kerek, kivajazott-lisztezett tepsiben, kb. 15 perc alatt, egyesével süsd meg őket.
Mikor kivetted a sütőből, fordítsd őket rácsra, ahol hagyd teljesen kihűlni.
Közben készítsd el a krémet: Mindent keverj össze alaposan, csomómentesre. Ha puhának találod, akkor egyszerűen tegyél még hozzá porcukrot.
Ha kihűltek a lapok és a krémnek is megfelelő az állaga, akkor lehet rétegenként megpakolni a tortát.
Díszítsd fantáziád szerint! :)
Szivárvány tortácska
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Olvaszd fel a vajat és keverd habosra a cukorral. Ezután add hozzá a tojásokat (egyesével) és a tejszínt, majd ezt is keverd jól el.
A lisztet, sót és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan keverd a folyékony masszához, addig keverd, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrűnek találod, akkor tejjel hígítsd.
Ha már egészen sima, oszd el az egészet 3-4 felé (attól függően, hogy hány réteget, és milyen vastag lapokat szeretnél), majd mindegyikhez keverj különböző színű ételszínezéket.
Kisméretű, kerek, kivajazott-lisztezett tepsiben, kb. 15 perc alatt, egyesével süsd meg őket.
Mikor kivetted a sütőből, fordítsd őket rácsra, ahol hagyd teljesen kihűlni.
Közben készítsd el a krémet: Mindent keverj össze alaposan, csomómentesre. Ha puhának találod, akkor egyszerűen tegyél még hozzá porcukrot.
Ha kihűltek a lapok és a krémnek is megfelelő az állaga, akkor lehet rétegenként megpakolni a tortát.
Díszítsd fantáziád szerint! :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?