Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

'Száz'-szorszép

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. víz
7 ek. cukor

Tejberizs:

0,7 dl tej
5-6 ek. cukor
16 dkg rizs
2 tasak Dr. Oetker Vanilincukor

Vaníliás puding:

6 dl tej
5-6 ek. cukor
4 dl hulala
2 ek. Dr. Oetker Őrölt zselatin (fél liter vízben felfőzve)
vagy 25 dkg margarin

Díszítéshez:

nyújtható fondant
fondant virágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24' tortaforma kipapírozva. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral alaposan elkeverem, majd hozzáadom a lisztet, sütőport, vizet, és ezeket is alaposan eldolgozom. Végül óvatosan hozzáadom a habot, a formába öntöm és tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt 3 felé vágom a piskótát.

Elkészítés

A tejberizs hozzávalóiból hagyományos tejberizst főzök, majd a pudingot is elkészítem. Amíg mindkettő hűl, felverem a tejszínt. Amikor a rizs és a puding is kihűl, összekeverem őket, illetve a tejszínt is hozzákeverem. A pudingból tegyünk félre egy keveset a torta oldalára, mert másképp nem tapad rá a fondant, ha már összekevertük a rizzsel nem jó, mert apró púpok lesznek a tortán, a fondant alatt, ami nem igazán szép. Majd a zselatint felfőzöm a vízben és még melegen belekeverem a rizses-pudingos krémbe. Ha kihűlt a krém, megkenem a lapokat a rizses krémmel, az oldalát meg kevés pudinggal. Bevonom a fondanttal, és apró százszorszépekkel díszítem. A torta azért 100-szor szép, mert pont 100 db virágot készítettem hozzá.
Nem vagyok nagyon híve a zselatinnak, ezért elhagyható, de mindenképpen helyettesítendő egy kocka margarinnal, vagy vajjal. A meleg pudingban keverjünk el egy 25 dkg-os margarint, ami szobahőmérsékletű. Ha kihűl, szépen összetartja a krémet a margarin vagy vaj.
'Száz'-szorszép

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!