Citromtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a Rama margarint, és jó habosra verjük vele.
A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk.
A habtejszínt felverjük. Egy kevés habot a sárga ételfestékkel színezünk. Ezt a torta tetejére kenjük. A maradék habbal, tortadíszítő segítségével, illetve a dekor hozzávalókkal tetszés szerint díszítjük a tortát.
Tárolás
Citromtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a Rama margarint, és jó habosra verjük vele.
A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk.
A habtejszínt felverjük. Egy kevés habot a sárga ételfestékkel színezünk. Ezt a torta tetejére kenjük. A maradék habbal, tortadíszítő segítségével, illetve a dekor hozzávalókkal tetszés szerint díszítjük a tortát.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?