Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy torta

kateeka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10271-kateeka
Eszterházy torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Hozzávalók 8-10 szelethez

a tésztához

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darál dió
  • csipet fahéj
  • 5 dkg liszt

a krémhez

  • 4 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • rum ízlés szerint

a díszítéshez

  • kb. 10 dkg darált dió a panírozáshoz
  • 10 dkg fehér csoki
  • 4 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • tejszínhab és egész dió
  • kenőkés és fogpiszkáló
kateeka kateeka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához elkezdjük habbá verni a tojásfehérjét, mikor már majdnem kész hozzá keverjük a cukrot. Kemény habbá verjük, majd elkeverjük a diót a fahéjjal és a liszttel, és óvatosan a habba forgatjuk.
Egy 18-20 cm átmérőjű tányért körberajzolunk a sütőpapíron, mivel öt lapot készítünk. Öt egyenlő részre osztjuk a tésztát, és a kivágott sütőpapírra kenjük. 180 fokos sütőben 8-10 percig (aranybarnára) kell sütni. Ha légkeveréses a sütőnk egyszerre több is bele fér.
A krémhez 1,5 dl tejjel elkeverjük a pudingot, a maradék tejet pedig felforraljuk a cukorral. A forró tejet besűrítjük az elkevert pudingporral, majd még egy percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és egy lapos tányérba borítjuk, így hamarabb kihűl. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, a kihűlt pudingot pedig átkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd a kikevert vajat hozzáadjuk. Együtt tovább habosítjuk, majd a diót, és a rumot is hozzáadjuk. A kihűlt tésztalapokon egyenletesen elosztjuk a krémet. Hagyunk egy kicsit a torta körbekenéséhez a krémből. A betöltött tortát a hűtőbe tesszük dermedni
A díszítéshez a fehér csokit mikróban vagy gőz fölött gyakran kevergetve 1-2- ek. olajjal megmelegítjük. Egy másik edényben az étcsokit is felolvasztjuk, majd kis papírtölcsérbe töltjük (én szokás szerint zacsiba tettem).
A torta közepére öntjük a fehércsokit majd a kenőkéssel a torta tetején terítjük szét. A zacsiba töltött étcsoki csücskére pici lyukat vágunk és csigavonalban a fehércsokira nyomjuk. Fogpiszkáló segítségével pókháló szerűre kihúzzuk, úgy hogy először középről kifelé húzzuk (négy irányba, vagy ahogy esik) majd kívülről befelé.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!