Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós piskóta:

4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg dió
20 dkg liszt
pici fahéj
0,5 dl olaj
1 dl tej

Krém:

3 tojás
4 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
Fehér csokoládé
fél diók a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A diós piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd alaposan elkeverjük a liszttel, a dióval, a fahéjjal, a sütőporral. Majd hozzákeverjük a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikába megsütjük.
A krémhez a tojásokat a pudingporral egy kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és megfőzzük benne a pudingot. Ha kihűlt a kihabosított margarinnal összekeverjük. Megtöltjük vele a tortát, majd dermedés után bevonjuk fehér csokival és amíg nem köt meg körvonalakat spriccelünk rá, majd fogvájóval kihúzkodjuk felváltva tortaszélétől tortaszéléig fentről lefelé majd lentről felfelé.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük még tejszínhabbal, vagy dióval.
Eszterházy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!