Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy torta

niko13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10124-niko13
Eszterházy torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Diós piskóta

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • pici fahéj
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tej

Krém

niko13 niko13 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A diós piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd alaposan elkeverjük a liszttel, a dióval, a fahéjjal, a sütőporral. Majd hozzákeverjük a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikába megsütjük.
A krémhez a tojásokat a pudingporral egy kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és megfőzzük benne a pudingot. Ha kihűlt a kihabosított margarinnal összekeverjük. Megtöltjük vele a tortát, majd dermedés után bevonjuk fehér csokival és amíg nem köt meg körvonalakat spriccelünk rá, majd fogvájóval kihúzkodjuk felváltva tortaszélétől tortaszéléig fentről lefelé majd lentről felfelé.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Díszíthetjük még tejszínhabbal, vagy dióval.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!