Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy torta

sebloeb receptje https://www.sutnijo.hu/profil/199-sebloeb
Eszterházy torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Hozzávalók

Tésztához

  • 8 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg darált mandula
  • 4 dkg búzaliszt
  • 4 dkg vaj

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • porcukor
  • ételszínezék

Krémhez

  • 4 dkg búzaliszt
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
sebloeb sebloeb receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró, késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
A krémhez a lisztet a tojássárgájával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
Miután kihűlt apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az eredeti receptben a tetejét 10 dkg fehér csokoládéval és 5 dkg étcsokoládéval kellett bevonni, de az ünnepelt kérésére eltértem ettől.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!