Receptek



Hozzávalók
Hozzávalók
Tésztához
- 8 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 20 dkg darált mandula
- 4 dkg búzaliszt
- 4 dkg vaj
Tetejére
- 1 tojásfehérje
- porcukor
- ételszínezék
Krémhez
- 4 dkg búzaliszt
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 3 dl tejszín
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró, késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
A krémhez a lisztet a tojássárgájával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
Miután kihűlt apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Az eredeti receptben a tetejét 10 dkg fehér csokoládéval és 5 dkg étcsokoládéval kellett bevonni, de az ünnepelt kérésére eltértem ettől.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!