Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyetorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
6 ek. porcukor (púpos)
6 ek. liszt
1 db citrom reszelt héja

Krém:

25 dkg gesztenyepüré
2 ek. porcukor (Ha édesített a gesztenyepüré, akkor kicsit lehet kevesebb.)
1 dl tejszín
10 dkg vaj
2 ek. rum

Díszítés:

csokireszelék vagy egyéb díszítés
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat a cukorral a legnagyobb fokozaton kb. 20 percig keverjük. A lisztet a sütőporral, és a citromhéjjal összekeverjük. (Én a lisztet átszitálom.) Ezután beleforgatjuk a tojásokba. Előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, majd további 10 percig 175 fokon sütjük. Három felé vágjuk.
A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, jöhet bele a gesztenye, a rum, és a felvert tejszín.
Megkenjük a tortát belül, és kívül is. Csokireszelékkel lehet díszíteni, de a tejszínhab is jól mutat.
A tortára a csokigallért olvasztott csokiból készítettem. A sütőpapírt méretre vágom. Megolvasztom a fehér csokit, és kis pöttyöket nyomok a papírra. Kicsit hagyom megszáradni, majd rákenem az olvasztott étcsokoládét, vagy tejcsokoládét. Ezt is hagyom egy kicsit dermedni, hogy ha felemelem, ne folyjon le róla. A torta köré helyezem.

Alternatív elkészítés

Egyedül kicsit macerás, nekem sem sikerült elsőre túl szépen, de nem adom fel :) mert nagyon szép dekoráció.
Gesztenyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!