Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Thomas torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta torta:

4 db tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1 dl tej
24 dkg liszt

Fél torta:

2 db tojás
10 dkg cukor
0,3 dl olaj
0,7 dl tej
12 dkg liszt

Krém:

1,5 dl víz
5 dl tejszín
barackbefőtt
fondant
ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es karikában megsütjük.
A két tojásból is sütünk egy vékony lapot, ezt is egy 26-cm-es karikában.
A krémhez a pudingport a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Ezzel a krémmel töltjük a tortákat úgy, hogy a krém tetejére teszünk apró kockára vágott barackot.
A nagyobb tortát 3 felé vágjuk, és megtöltjük. A kisebb tortát úgy vágjuk el félbe, hogy egy félkör tortát készítünk belőle. Jó alaposan lehűtjük őket, és külön külön beburkoljuk fondant-tal. Így helyezzük egymásra.
Aztán apró virágokkal, fával, nappal, felhővel díszítjük. Én tojásfehérjével vékonyan megkenem, úgy ragasztom fel a fondant-os felületre. A Thomast már előre elkészítettem.

Alternatív elkészítés

A díszeket, akinek van kézügyessége szabad kézzel is kivághatja a kinyújtott fondant-ból. Én sok mindennek sablont készítek, és körbevágom!
Thomas torta Thomas torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!