Thomas torta
Hozzávalók
Piskóta torta:
Fél torta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A két tojásból is sütünk egy vékony lapot, ezt is egy 26-cm-es karikában.
A krémhez a pudingport a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Ezzel a krémmel töltjük a tortákat úgy, hogy a krém tetejére teszünk apró kockára vágott barackot.
A nagyobb tortát 3 felé vágjuk, és megtöltjük. A kisebb tortát úgy vágjuk el félbe, hogy egy félkör tortát készítünk belőle. Jó alaposan lehűtjük őket, és külön külön beburkoljuk fondant-tal. Így helyezzük egymásra.
Aztán apró virágokkal, fával, nappal, felhővel díszítjük. Én tojásfehérjével vékonyan megkenem, úgy ragasztom fel a fondant-os felületre. A Thomast már előre elkészítettem.
Alternatív elkészítés
Thomas torta
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A két tojásból is sütünk egy vékony lapot, ezt is egy 26-cm-es karikában.
A krémhez a pudingport a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Ezzel a krémmel töltjük a tortákat úgy, hogy a krém tetejére teszünk apró kockára vágott barackot.
A nagyobb tortát 3 felé vágjuk, és megtöltjük. A kisebb tortát úgy vágjuk el félbe, hogy egy félkör tortát készítünk belőle. Jó alaposan lehűtjük őket, és külön külön beburkoljuk fondant-tal. Így helyezzük egymásra.
Aztán apró virágokkal, fával, nappal, felhővel díszítjük. Én tojásfehérjével vékonyan megkenem, úgy ragasztom fel a fondant-os felületre. A Thomast már előre elkészítettem.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?