Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bounty torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 db tojás
10 dkg kristálycukor
9 dkg liszt

Krém:

2,5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl tejszín
10 dkg kristálycukor

Díszítés:

kókuszreszelék
olvasztott csokoládé
néhány szem raffaello
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, a tojásokat kettéválasztjuk.

Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, s lágyan belekeverjük a tojássárgáját. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, s 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, a tetejét kissé lisztezzük, s fejjel lefelé fordítjuk. Majd a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingot kikeverjük a hideg tej 20%-val. A maradék tejet a cukorral elkeverve felmelegítjük, majd pudingot készítünk. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, s még egy kicsit tovább főzzük, majd félre tesszük hűlni.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt.
Ezzel lazítjuk a kókuszos krémünket.
A torta karikánkat három egyenlő részre vágjuk, s egyenletesen betöltjük. (Egy kevés krémet hagyjunk, amivel a tetejét és az oldalát vékonyan lekenhetjük.)
Végül megszórjuk kókuszreszelékkel, szépen elhelyezzük rajta a raffaellot, s olvasztott csokival spinnel-jük!
Bounty torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!