Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zebratorta vanília pudinggal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Zebratorta vanília pudinggal

5 db tojás
1,2 dl víz
2,5 dl étolaj
20 dkg porcukor
35 dkg liszt
1 teáskanál fahéj

Puding:

fél l tej
4 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vizet, az olajat, a sütőport és a lisztet hozzákeverjük. Végül a felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk. A tészta egyik felébe hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat.
A tészta rétegezése: először a fehér tésztából teszünk 2 evőkanálnyit a tortaforma közepére. Erre jön 2 ek. kakaós tészta. Addig kanalazzuk, míg el nem fogy.
160 C fokon kb. 50 percig sütjük.
1 dl tejet kikeverünk, a pudingporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. 4 dl tejet felforraljuk. Forrás után beleöntjük a pudingos tejet. Még pár percig főzzük.
Zebratorta vanília pudinggal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!