Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperke torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 db tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt

Krém:

3-4 ek. kristálycukor
tej (ízlés szerint)
0,5 l cukrászhab (habtejszín)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból egy piskótalapot, és egy piskótakarikát sütünk. A már kisült, kihűlt piskótalapot egy kerek aljú edénybe vágjuk, 3 rétegbe. A tortakarikát pedig 2 részre vágjuk.
A krémhez megfőzzük a 2 csomag pudingot, ízlés szerint. Felverjük a tejszínt, és megfőzzük a zselatint.
Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzáadjuk a zselatint is. Jól összekeverjük. Betöltjük a tortakarikát is, illetve az edénykét is, ami majd később az eperkénk háza lesz.
Hűtőbe téve megvárjuk, amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából, és kifordítjuk az edényünkből.
Nagyon vékonyan körbekenjük mind a kettőt margarinnal.
A minta alapján befedjük bevonóval, készítünk egy eperke babát rá, a házára leveleket, és fürtöket, ablakokat, ajtót, gombát, köves utat.
Eperke torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!