Pókember
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk az egész üveg mogyorókrémet. Megfőzzük a zselatint, és ezt is a krémhez adjuk.
Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformánkba, teszünk bele krémet, de nem sokat, csak kb. 1 cm vastagságban. Erre rászórjuk a tört mogyorót, egy kicsit összevegyítjük a krémmel. Ráhelyezzük a középső tortalapot, erre jöhet a maradék krém, majd a felső tortalap.
Hűtőbe téve megvárjuk amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából.
Elkészítjük a pókember figuránkat a minta alapján. Én már előző este elkészítettem, hogy jól megdermedjen.
Nagyon vékonyan körbekenjük margarinnal, bevonjuk a tetszőleges alapszínnel, (nálam szürkéskékes az égbolt miatt) 2 oldalra megcsináljuk a 'várost', ami fölött majd repülni fog, és a pókhálókat, amiket az egyik város háztetőihez fogatunk. Végül ráhelyezzük a pókember figuránkat is.
Pókember
Hozzávalók
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk az egész üveg mogyorókrémet. Megfőzzük a zselatint, és ezt is a krémhez adjuk.
Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformánkba, teszünk bele krémet, de nem sokat, csak kb. 1 cm vastagságban. Erre rászórjuk a tört mogyorót, egy kicsit összevegyítjük a krémmel. Ráhelyezzük a középső tortalapot, erre jöhet a maradék krém, majd a felső tortalap.
Hűtőbe téve megvárjuk amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából.
Elkészítjük a pókember figuránkat a minta alapján. Én már előző este elkészítettem, hogy jól megdermedjen.
Nagyon vékonyan körbekenjük margarinnal, bevonjuk a tetszőleges alapszínnel, (nálam szürkéskékes az égbolt miatt) 2 oldalra megcsináljuk a 'várost', ami fölött majd repülni fog, és a pókhálókat, amiket az egyik város háztetőihez fogatunk. Végül ráhelyezzük a pókember figuránkat is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?