Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés húsvéti bárány

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyés húsvéti bárány

8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor
1/2 citrom héja reszelve
1 ek. olaj

Krém:

2 cs. gesztenye massza
200 g vaj
10 dkg cukor

Máz:

2,5 dl tejszín (habbá verve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta tésztát készítek konyhai robotgéppel. Felverem a tojások fehérjét, hozzáadom a cukrot, az olajat, a tojássárgákat, a citromhéjat majd óvatosan hozzákeverem a sütőporos lisztet. Kivajazott bárány formákba öntöm, előmelegített sütőben 180 C-on 25 perc /tűpróba/ alatt készre sütöm. Amikor kihűlt a közepét kivájom mindkét tésztának és a krémmel megtöltöm, összeillesztem, majd tejszínnel díszítem.
Gesztenyés húsvéti bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!