Mascarpones Répatorta Csokoládémázzal
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Máz:
Marcipán répák:
Elkészítés
Elkészítés
A krém hozzávalóit először simára keverjük, majd gépi habverővel kihabosítjuk, míg krémes állapotot nem kapunk, majd a két tortalap közé töltjük.
A mázhoz a tejszínt vízgőz felett megmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük benne. Mikor teljesen felolvad, belekeverjük a margarint. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük, ezalatt besűrűsödik, majd a torta tetejére csurgatjuk.
A marcipánt ételszínezékkel színesítjük, a piros és sárga keverékéből narancssárga lesz, amiből a répa formákat megformázzuk, a zöldből pedig szárat csinálunk a répáknak. Az elkészült répákat a torta tetejére tetszés szerint elhelyezzük.
Mascarpones Répatorta Csokoládémázzal
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krém hozzávalóit először simára keverjük, majd gépi habverővel kihabosítjuk, míg krémes állapotot nem kapunk, majd a két tortalap közé töltjük.
A mázhoz a tejszínt vízgőz felett megmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük benne. Mikor teljesen felolvad, belekeverjük a margarint. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük, ezalatt besűrűsödik, majd a torta tetejére csurgatjuk.
A marcipánt ételszínezékkel színesítjük, a piros és sárga keverékéből narancssárga lesz, amiből a répa formákat megformázzuk, a zöldből pedig szárat csinálunk a répáknak. Az elkészült répákat a torta tetejére tetszés szerint elhelyezzük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?