Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bárány

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

1 db margarin
18 dkg porcukor
5 dl tej
fekete ételszínezék

Bárányforma:

2 részből álló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókból piskóta alapot keverünk. A bárányformát jól kizsírozzuk, és lisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, a formából kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
5 dl tejjel a vanília pudingokat felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Egy kevés masszát kiveszünk belőle, ezzel ragasztjuk össze a bárányformájú piskótát. A maradék krémet fekete ételszínezékkel megszínezzük, habzsákba töltjük, és díszítjük vele a bárányt. A szemét akár marcipánból, akár cukorkából is kirakhatjuk.

Alternatív elkészítés

Ha fehér bárányt akarunk, akkor porcukros vajkrémet keverünk, azzal díszítjük. Piros szalaggal díszíthetjük.
Bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!