Tejszíntorta
Hozzávalók
Tejszíntorta
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom sárgájára, és fehérjére. A fehérjét kemény habbá verem. Folyamatos „verés” közben, lassan hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojássárgájákat, és a szódabikarbónát. Legvégül óvatosan beleforgatom a lisztet is. 180 fokon kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütöm.
A piskótát 2 részre vágom.
Ha óvatosan szeletelem, akár 3 részre is osztható.
Krém:
A tejszínt kemény habbá verem. Ezt követően felmelegítem a zselatint, (2-3 pillanat) és a tejszínhabhoz adom. Összekeverem. Külön összekeverem a cukrot a keményítővel, majd ezt is a habhoz adom. Végül a vaníliás cukrot is beleszórom.
A tortaformába visszarakok egy lapot, megkenem a massza felével. (2 darabba vágtam a piskótát.) A beáztatott mazsolát lecsepegtetem, és a krémre teszem. Rárakom a másik lapot.
Ezt követően a maradék masszával bekenem az oldalát és a tetejét.
Tetejére virág decormixet teszünk, a 4 sarkára pedig decortoll segítségével masnit rajzolunk.
Tálalás
Tárolás
Tejszíntorta
Hozzávalók
Tejszíntorta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom sárgájára, és fehérjére. A fehérjét kemény habbá verem. Folyamatos „verés” közben, lassan hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojássárgájákat, és a szódabikarbónát. Legvégül óvatosan beleforgatom a lisztet is. 180 fokon kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütöm.
A piskótát 2 részre vágom.
Ha óvatosan szeletelem, akár 3 részre is osztható.
Krém:
A tejszínt kemény habbá verem. Ezt követően felmelegítem a zselatint, (2-3 pillanat) és a tejszínhabhoz adom. Összekeverem. Külön összekeverem a cukrot a keményítővel, majd ezt is a habhoz adom. Végül a vaníliás cukrot is beleszórom.
A tortaformába visszarakok egy lapot, megkenem a massza felével. (2 darabba vágtam a piskótát.) A beáztatott mazsolát lecsepegtetem, és a krémre teszem. Rárakom a másik lapot.
Ezt követően a maradék masszával bekenem az oldalát és a tetejét.
Tetejére virág decormixet teszünk, a 4 sarkára pedig decortoll segítségével masnit rajzolunk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?