Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszíntorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejszíntorta

0,5 tk. szódabikarbóna
5 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
5 dl tejszín
80 g porcukor
1 ek. kukoricakeméynítő
1 marék mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolát, és a zselatint áztassuk be.

Elkészítés

Piskóta lap:
A tojásokat szétválasztom sárgájára, és fehérjére. A fehérjét kemény habbá verem. Folyamatos „verés” közben, lassan hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojássárgájákat, és a szódabikarbónát. Legvégül óvatosan beleforgatom a lisztet is. 180 fokon kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütöm.
A piskótát 2 részre vágom.
Ha óvatosan szeletelem, akár 3 részre is osztható.
Krém:
A tejszínt kemény habbá verem. Ezt követően felmelegítem a zselatint, (2-3 pillanat) és a tejszínhabhoz adom. Összekeverem. Külön összekeverem a cukrot a keményítővel, majd ezt is a habhoz adom. Végül a vaníliás cukrot is beleszórom.
A tortaformába visszarakok egy lapot, megkenem a massza felével. (2 darabba vágtam a piskótát.) A beáztatott mazsolát lecsepegtetem, és a krémre teszem. Rárakom a másik lapot.
Ezt követően a maradék masszával bekenem az oldalát és a tetejét.
Tetejére virág decormixet teszünk, a 4 sarkára pedig decortoll segítségével masnit rajzolunk.

Tálalás

4-6 személy részére.

Tárolás

Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tejszíntorta Tejszíntorta Tejszíntorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!