Crostata, az olasz rácsostorta
Hozzávalók
Crostata, az olasz rácsostorta
Elkészítés
Elkészítés
30 percen át pihentettem. Közben sütőpapírt tettem a nagy tepsibe.
A tésztát kettévettem. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, majd beleküszködtem a tepsibe. Nem volt egyszerű mutatvány a nagy méret miatt.
Megkentem lekvárral.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam és ráfektettem a tortára.
Hőlégkeveréssel 175 fokon sütöttem, kb. 25-30 percig. Mivel az eredeti receptben "Sütőben, mérsékelt lángon sütjük." Csupán az instrukció, így nem állítottam be órát, hanem nézegettem. Ennyi idő alatt lett pirult a széle.
Alternatív elkészítés
Crostata, az olasz rácsostorta
Hozzávalók
Crostata, az olasz rácsostorta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
30 percen át pihentettem. Közben sütőpapírt tettem a nagy tepsibe.
A tésztát kettévettem. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, majd beleküszködtem a tepsibe. Nem volt egyszerű mutatvány a nagy méret miatt.
Megkentem lekvárral.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam és ráfektettem a tortára.
Hőlégkeveréssel 175 fokon sütöttem, kb. 25-30 percig. Mivel az eredeti receptben "Sütőben, mérsékelt lángon sütjük." Csupán az instrukció, így nem állítottam be órát, hanem nézegettem. Ennyi idő alatt lett pirult a széle.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?