Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 1 laphoz:

2 tojásfehérje
5 dkg cukor
5 dkg darált dió
12 dkg liszt

Krém:

4 dl tej
5 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg darált dió
rum aroma vagy sütőrum
10 dkg porcukor

Tetejére:

fondant
Dr. Oetker Tortabevonó ét (esetleg az oldala díszítéséhez egész dió)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, diót, lisztet és sütőport. Összekeverjük, majd előmelegített sütőben, vajazott lisztezett, csatos tortaformában kb. 18 percig sütjük.
1,5 dl tejjel elkeverjük a pudingot, míg a többi tejet cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot a forrásban lévő tejhez, majd tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A vajat a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg darált diót és hozzákeverjük a pudingot, kevés rummal meglocsoljuk.
A kihűlt tortalapok közé kenjük a krémet, a torta tetejét gyúrható fondanttal vonjuk be.
A csokit megolvasztjuk, majd csiga formában a fondant tetejére csorgatjuk. Mielőtt megdermed, fogpiszkálóval vagy kés hegyével belehúzzuk az Eszterházy torta jellegzetes mintáját.

Alternatív elkészítés

Én 4-5 lapot szoktam sütni, attól függően, mennyire lesz magas a torta.
Eszterházy torta Eszterházy torta Eszterházy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!