Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy torta

Bonnie receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10264-bonnie
Eszterházy torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 1 laphoz

Krém

Tetejére

Bonnie Bonnie receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, diót, lisztet és sütőport. Összekeverjük, majd előmelegített sütőben, vajazott lisztezett, csatos tortaformában kb. 18 percig sütjük.
1,5 dl tejjel elkeverjük a pudingot, míg a többi tejet cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot a forrásban lévő tejhez, majd tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A vajat a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg darált diót és hozzákeverjük a pudingot, kevés rummal meglocsoljuk.
A kihűlt tortalapok közé kenjük a krémet, a torta tetejét gyúrható fondanttal vonjuk be.
A csokit megolvasztjuk, majd csiga formában a fondant tetejére csorgatjuk. Mielőtt megdermed, fogpiszkálóval vagy kés hegyével belehúzzuk az Eszterházy torta jellegzetes mintáját.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én 4-5 lapot szoktam sütni, attól függően, mennyire lesz magas a torta.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!