Citromtorta
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgát habosra keverem a cukorral utána felváltva fokozatosan hozzáadom a sütőporos lisztet és a felvert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett formában sütjük. Kb. 180 fokon 20 percig, de én tűpróbáig sütöm úgy tutti nem ég le.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot, és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet.
Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a Rama margarint, és jó habosra verjük vele.
Összeállítás:
Az egyik nagyobb tortára rákenünk, a krémből rátesszük a 2 nagyobb tortalapot erre is krém jön. Utána a kisebb lapot kettévágjuk és ezt is megtöltjük krémmel. A maradék krémmel vékonyan a tetejére és az oldalára kenem.
Felvert hulalával még egyszer körbekenem és díszítem. Cukorkákkal díszítem.
Citromtorta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgát habosra keverem a cukorral utána felváltva fokozatosan hozzáadom a sütőporos lisztet és a felvert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett formában sütjük. Kb. 180 fokon 20 percig, de én tűpróbáig sütöm úgy tutti nem ég le.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot, és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet.
Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a Rama margarint, és jó habosra verjük vele.
Összeállítás:
Az egyik nagyobb tortára rákenünk, a krémből rátesszük a 2 nagyobb tortalapot erre is krém jön. Utána a kisebb lapot kettévágjuk és ezt is megtöltjük krémmel. A maradék krémmel vékonyan a tetejére és az oldalára kenem.
Felvert hulalával még egyszer körbekenem és díszítem. Cukorkákkal díszítem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?