Citromos torta
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből, pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz kevertem. Langyosra kihűtöttem, ekkor adtam hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöttem. Az alsó lapot visszatettem a tortaformába és így töltöttem meg a tortát.
1-2 órát hidegre tettem. Amikor már megdermedt a torta leveszem a karimát és bevonom. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem.
Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítettem.
Citromos torta
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből, pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz kevertem. Langyosra kihűtöttem, ekkor adtam hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöttem. Az alsó lapot visszatettem a tortaformába és így töltöttem meg a tortát.
1-2 órát hidegre tettem. Amikor már megdermedt a torta leveszem a karimát és bevonom. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem.
Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítettem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?