Gesztenyés croque en bouche
Hozzávalók
Piskótához:
A golyókhoz:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
2.A gesztenyepürét a cukrot a rumot meg a puha vajat összegyúrjuk.
3.Cseresznyénél nagyobb gömböket formázunk belőle.
4.Fogvájóra szúrva vagy kiskanállal egyenként az olajjal fényesített olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Hagyjuk, hogy a csoki lecsorogjon róla így nem a tésztára folyik majd.
5.Körben a piskóta szélére rakosgatjuk, megvárjuk, amíg egymáshoz ragadnak-dermednek, majd erre a gesztenyekoszorúra építkezünk tovább. Fontos, hogy rétegenként dermesszük meg, különben lecsúsznak egymásról.
6. Amikor készen vagyunk, hűtőszekrényben dermesztjük. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük.
7.A zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük.
8. A gesztenyepürét a porcukorral meg a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük, a zselatint belecsorgatjuk, majd az egész masszát lazán a maradék tejszínhabba forgatjuk.
9.A gesztenyés hengert ezzel a tejszínhabbal megtöltjük, és hűtőszekrénybe állítva megvárjuk, amíg megszilárdul.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Gesztenyés croque en bouche
Hozzávalók
Piskótához:
A golyókhoz:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.A gesztenyepürét a cukrot a rumot meg a puha vajat összegyúrjuk.
3.Cseresznyénél nagyobb gömböket formázunk belőle.
4.Fogvájóra szúrva vagy kiskanállal egyenként az olajjal fényesített olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Hagyjuk, hogy a csoki lecsorogjon róla így nem a tésztára folyik majd.
5.Körben a piskóta szélére rakosgatjuk, megvárjuk, amíg egymáshoz ragadnak-dermednek, majd erre a gesztenyekoszorúra építkezünk tovább. Fontos, hogy rétegenként dermesszük meg, különben lecsúsznak egymásról.
6. Amikor készen vagyunk, hűtőszekrényben dermesztjük. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük.
7.A zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük.
8. A gesztenyepürét a porcukorral meg a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük, a zselatint belecsorgatjuk, majd az egész masszát lazán a maradék tejszínhabba forgatjuk.
9.A gesztenyés hengert ezzel a tejszínhabbal megtöltjük, és hűtőszekrénybe állítva megvárjuk, amíg megszilárdul.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?