Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés croque en bouche

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

3 tojásból sütött piskótalap

A golyókhoz:

75 dkg gesztenyepüré
8 dkg porcukor
2-3 evőkanál rum
15 dkg vaj vagy margarin
1 kiskanál olaj
15 dkg étcsokoládé

A töltelékhez:

6 dl tejszín
15 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A piskótalapból 1 nagy korongot szúrunk ki.
2.A gesztenyepürét a cukrot a rumot meg a puha vajat összegyúrjuk.
3.Cseresznyénél nagyobb gömböket formázunk belőle.
4.Fogvájóra szúrva vagy kiskanállal egyenként az olajjal fényesített olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Hagyjuk, hogy a csoki lecsorogjon róla így nem a tésztára folyik majd.
5.Körben a piskóta szélére rakosgatjuk, megvárjuk, amíg egymáshoz ragadnak-dermednek, majd erre a gesztenyekoszorúra építkezünk tovább. Fontos, hogy rétegenként dermesszük meg, különben lecsúsznak egymásról.
6. Amikor készen vagyunk, hűtőszekrényben dermesztjük. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük.
7.A zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük.
8. A gesztenyepürét a porcukorral meg a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük, a zselatint belecsorgatjuk, majd az egész masszát lazán a maradék tejszínhabba forgatjuk.
9.A gesztenyés hengert ezzel a tejszínhabbal megtöltjük, és hűtőszekrénybe állítva megvárjuk, amíg megszilárdul.

Tárolás

Hűtöszekrényben tárolandó!

Alternatív elkészítés

Zselatin lap helyett zselatin-fixet használhatunk.Egy nagy helyett 8 kicsi piskótakört is kiszúrhatunk, így egyszemélyes kicsi desszertek lesznek. Végezetül díszíthetjük marcipán díszekkel.
Gesztenyés croque en bouche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!