Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fészek torta

kovigyrogy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/676-kovigyrogy
Fészek torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

tészta

  • 20 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg rizsliszt
  • 15 dkg dió (darált)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 4 db tojás
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna

krém

kovigyrogy kovigyrogy receptje

Elkészítés

Előkészítés

A répát alaposan megmossuk, megtöröljük, lereszeljük.
A diót megdaráljuk
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, kiengedjük.

1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót a reszelt citromhéjat, lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató