Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Geszetnyés-krémes torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

TÉSZTához:

8 tojás
200 g liszt (15 ek.)
170 g cukor (11 ek.)
11 ek. víz

TÖLTELÉKhez:

1 csomag gesztenyemassza
fél tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém (115 g)
320 ml tej

BEVONÁSHOZ:

Fél csomag gesztenyepüré
fél doboz hulala tejszín

DÍSZÍTÉSRE:

Fél csomag gesztenyepüré
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 8 tojásos piskótát készítünk. Tortaformába töltjük, kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémes port a tejjel kikeverjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát is.
A félbevágott piskótát ezzel a krémmel töltjük meg. (rászórhatunk egy kis csokidarát is a krémre)
A tejszínt kemény habnak felverjük, félreteszünk belőle díszítéshez. A többibe belekeverünk fél csomag gesztenyemasszát, és bevonjuk vele a tortát.
A másik fél gesztenyemasszával és maradék tejszínhabbal, csokidarával tetszés szerint díszítjük a tortát.

Tálalás

24-es tortaforma.Kb. 16 szelet.

Tárolás

Tegyük hűtőbe.
Geszetnyés-krémes torta Geszetnyés-krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!