Virágok virágcserépben torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
Krémhez:
Bevonáshoz, díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A lapból kiszúrunk két kerek lapot az egyik egy kicsivel nagyobb legyen, a maradékokból meg még középre összerakunk egy lapnak megfelelőt. A többi maradékot szétmorzsoljuk és félretesszük. A lapokat összetöltjük a krémmel és egy keveset félreteszünk. Majd betesszük a hűtőbe minimum 5 órát, de a legjobb, ha egy éjszakára. Majd a fondanttal beburkoljuk és megfordítjuk, a szélesebb fele lesz felül, így úgy néz ki, mint egy virágcserép. A tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk a szétmorzsolt tésztával. Majd beletűzdeljük a virágokat, a leveleket és a figurákat.
Tálalás
Tárolás
Virágok virágcserépben torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
Krémhez:
Bevonáshoz, díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A lapból kiszúrunk két kerek lapot az egyik egy kicsivel nagyobb legyen, a maradékokból meg még középre összerakunk egy lapnak megfelelőt. A többi maradékot szétmorzsoljuk és félretesszük. A lapokat összetöltjük a krémmel és egy keveset félreteszünk. Majd betesszük a hűtőbe minimum 5 órát, de a legjobb, ha egy éjszakára. Majd a fondanttal beburkoljuk és megfordítjuk, a szélesebb fele lesz felül, így úgy néz ki, mint egy virágcserép. A tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk a szétmorzsolt tésztával. Majd beletűzdeljük a virágokat, a leveleket és a figurákat.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?