Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágok virágcserépben torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

4 db tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1 dl tej
22 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag puncs puding
4,5 dl tej
15 dkg cukor
40 dkg margarin

Bevonáshoz, díszítéshez:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A virágokat és a leveleket készítsük el előre és szúrjunk bele hurkapálcát, drótot és fogvájót, majd így hagyjuk megszáradni, így könnyen lehet a tortára feltenni, mert csak bele kell szurkálni.

Elkészítés

A tojások fehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül fehérjehabot. Egy 36×24 cm-es papírral bélelt tepsiben sütünk egy lapot.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A lapból kiszúrunk két kerek lapot az egyik egy kicsivel nagyobb legyen, a maradékokból meg még középre összerakunk egy lapnak megfelelőt. A többi maradékot szétmorzsoljuk és félretesszük. A lapokat összetöltjük a krémmel és egy keveset félreteszünk. Majd betesszük a hűtőbe minimum 5 órát, de a legjobb, ha egy éjszakára. Majd a fondanttal beburkoljuk és megfordítjuk, a szélesebb fele lesz felül, így úgy néz ki, mint egy virágcserép. A tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk a szétmorzsolt tésztával. Majd beletűzdeljük a virágokat, a leveleket és a figurákat.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Virágok virágcserépben torta Virágok virágcserépben torta Virágok virágcserépben torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!