Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyors mákos-krémes torta

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Gyors mákos-krémes torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 4 ek. tej
  • 4 ek. kókuszreszelék
  • 4 ek. őrölt mák
  • 1/2 Dr. Oetker Sütőpor

Krém

Felső lap

  • 10 dkg háztartási keksz
  • 1 dl kávé

Tetejére

  • 100 g fekete csoki
  • 50 ml tejszín
  • kevés fehér csoki (díszíteni)
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A mákot megőröljük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük.

A tojásfehérjéket a cukorral, csipetnyi sóval habbá verjük, szórva hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kanalanként a tejet, majd könnyedén hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mákot. A tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd egy rácson hűlni hagyjuk.
A házi krémes krémet a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük, a tortalapot a formába visszatesszük, és a krémet rásimítjuk.
A kekszeket egy tálba öntött kávéba mártjuk, és a krémet befedjük vele.
A csokit vízen felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg egyneművé válik, majd a torta tetejére öntjük, gyorsan elkenjük. Közben a fehércsokit is megolvasztjuk, egy kis nylon zacskóba tesszük, ennek a sarkára pici lyukat vágunk, és a torta tetejét megrajzoljuk.

Tálalás

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
12 szelet lesz ebből az adagból.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ezt a receptet akkor szoktam készíteni, mikor más receptekből maradnak a tojásfehérjék (pl. kalács)
Könnyű, gyors és nagyon finom sütemény.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!