Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors mákos-krémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors mákos-krémes torta

4 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 ek. liszt
4 ek. tej
4 ek. kókuszreszelék
4 ek. őrölt mák

Krém:

4 dl tej

Felső lap:

10 dkg háztartási keksz
1 dl kávé

Tetejére:

100 g fekete csoki
50 ml tejszín
kevés fehér csoki (díszíteni)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mákot megőröljük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral, csipetnyi sóval habbá verjük, szórva hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kanalanként a tejet, majd könnyedén hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mákot. A tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd egy rácson hűlni hagyjuk.
A házi krémes krémet a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük, a tortalapot a formába visszatesszük, és a krémet rásimítjuk.
A kekszeket egy tálba öntött kávéba mártjuk, és a krémet befedjük vele.
A csokit vízen felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg egyneművé válik, majd a torta tetejére öntjük, gyorsan elkenjük. Közben a fehércsokit is megolvasztjuk, egy kis nylon zacskóba tesszük, ennek a sarkára pici lyukat vágunk, és a torta tetejét megrajzoljuk.

Tálalás

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
12 szelet lesz ebből az adagból.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet akkor szoktam készíteni, mikor más receptekből maradnak a tojásfehérjék (pl. kalács)
Könnyű, gyors és nagyon finom sütemény.
Gyors mákos-krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!