Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A nagyobbik formához:

10 darab tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt

A kisebbik formához:

6 darab tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt

Krémhez:

1 liter tej
250 g margarin

Díszítéshez:

fél liter tejszín
ételszínezek
cukorgyöngy
cukor-rózsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben, kb. 180 C fokon sütjük a piskótákat !

Elkészítés

A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Kétfele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat, a nagyobbik tortaformában. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot ugyanígy a 6 tojásból is 2 piskótát sütünk a kisebbik tortaformában!!
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a margarinnal! A tejszínt kemény habba verjük es színezzük!
Az alsó piskótára rákenjük a pudingos krémet, majd rátesszük a másik piskótát. A tetejére a kisebb piskóták kerülnek! Az egészet bevonjuk a tejszínhabbal!
Tortadíszítő segítségével kacskaringós mintákat nyomuk rá, gyöngyöcskékkel és cukor (vagy marcipán) rózsákkal díszítjük!!!
Rózsás torta Rózsás torta Rózsás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!