Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Húsvéti hamiskás Malakoff-torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 3 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. víz
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tojásformájú tortaforma vagy keret 24 cm átmérővel

A krémhez

  • 1/2 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
  • 4 dl tej
  • 6 db babapiskóta
  • 3 dkg mandulapehely
  • narancshéjcsíkok (1 db narancsból)
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 tk. porcukor
  • 2 dl presszó kávé
  • 3 ek. jamaikai rumaroma

A díszítéshez

  • 4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskótát megsütjük az alapanyagokból, és ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle. Kettévágtam, és félre tettem az egyik felét. A kávéba belekevertem az aromát, és a piskótákat egyenként megmártottam benne. Elosztottam a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felvertem. A piskótára kentem, majd a hűtőbe dermedésig hűtöttem. A tejszínből, és a cukorból habot vertem, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítettem, majd a félbevágott babapiskótával díszítettem. Megszórtam mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, és díszítjük a piskóta mentén. Behűtve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt.
Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató