Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

3 tojás
3 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. cukor
1 ek. víz
1 tojásformájú tortaforma vagy keret 24 cm átmérővel

A krémhez:

4 dl tej
6 db babapiskóta
3 dkg mandulapehely
narancshéjcsíkok (1 db narancsból)
2,5 dl tejszín
2 tk. porcukor
2 dl presszó kávé
3 ek. jamaikai rumaroma

A díszítéshez:

4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük az alapanyagokból, és ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle. Kettévágtam, és félre tettem az egyik felét. A kávéba belekevertem az aromát, és a piskótákat egyenként megmártottam benne. Elosztottam a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felvertem. A piskótára kentem, majd a hűtőbe dermedésig hűtöttem. A tejszínből, és a cukorból habot vertem, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítettem, majd a félbevágott babapiskótával díszítettem. Megszórtam mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, és díszítjük a piskóta mentén. Behűtve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt.
Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának.
Húsvéti hamiskás Malakoff-torta Húsvéti hamiskás Malakoff-torta Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!