Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-meggyes tekercstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 dkg só
2 dl tej
1 tojás

A töltelékhez:

25 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
20 dkg meggy dzsem (házi készítésű)
1 ek. vanília aroma
1-2 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet az apró kockára vágott vajjal, vagy margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. A langyos tejet folyamatosan hozzáöntve egy simára dagasztható tésztát kapunk. A kész tömeget megmérve négy részre osztjuk és betakarva 35-40 percig meleg helyen kelesztjük. A darált mákba beleöntjük a zacskós szárított citromhéjat, ami nagyon finom, és a cukrot, és a vaníliát, kevés 1-ek. vízzel olvadásig kavarjuk. Ezután míg le nem sül, addig kevergetve főzzük. Ha ezzel megvagyunk, hozzákeverjük a meggy dzsemet, és hagyjuk kihűlni hideg helyen.
A tésztákat egy kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggyes máktöltelékkel, és feltekerjük őket. Ezután a lapos tortaforma vastagságúra szeleteljük, és vajjal kikent formába rakosgatjuk, egymás mellé. Lekenjük egy felvert tojássárgájával, de egész tojás is jó. Előmelegített sütőben kelesztés után 165 fokon légkeverésesben pirosra sütjük kb. 30-35 perc alatt.

Alternatív elkészítés

A Príma konyha januári számában láttam meg ezt a finomságot, és úgy döntöttem meggy dzsemmel keverem a mákot, narancs helyett. Nagyon finom szaftossá tette ezáltal a kalácsunkat. Nem beszélve arról, hogy tovább eláll.
Mákos-meggyes tekercstorta Mákos-meggyes tekercstorta Mákos-meggyes tekercstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!