Mákos-meggyes tekercstorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztákat egy kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggyes máktöltelékkel, és feltekerjük őket. Ezután a lapos tortaforma vastagságúra szeleteljük, és vajjal kikent formába rakosgatjuk, egymás mellé. Lekenjük egy felvert tojássárgájával, de egész tojás is jó. Előmelegített sütőben kelesztés után 165 fokon légkeverésesben pirosra sütjük kb. 30-35 perc alatt.
Alternatív elkészítés
Mákos-meggyes tekercstorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztákat egy kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggyes máktöltelékkel, és feltekerjük őket. Ezután a lapos tortaforma vastagságúra szeleteljük, és vajjal kikent formába rakosgatjuk, egymás mellé. Lekenjük egy felvert tojássárgájával, de egész tojás is jó. Előmelegített sütőben kelesztés után 165 fokon légkeverésesben pirosra sütjük kb. 30-35 perc alatt.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?