Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zebra torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zebra torta

6 tojás
30 dkg cukor
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
37 dkg liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és 5 dkg cukorral.
A tojássárgákat habosra keverjük a 25 dkg cukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és az olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba kicsivel többet teszünk - vagy egy kis tejet öntünk hozzá). Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 1 ek. világos masszát, majd rá 1 ek. kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. Tűpróba javasolt. Rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

24 cm átmérőjű tortaformában sütjük.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, puha, laza szerkezetű torta lesz! Magában fogyasztva is isteni, de meg is tölthetjük tetszés szerinti krémmel! Sokáig eláll! (Már, ha marad belőle!)
Zebra torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!