Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Morzsás szilvatorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Morzsás szilvatorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

A morzsatésztához

  • 75 g margarin
  • 100 g zabpehely (finomszemű)
  • 100 g porcukor

A töltelékhez

A kelt tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A morzsatésztához a margarint egy teflonedényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot és alaposan összekeverjük.

A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Alulra
Sütés: kb. 35 - 40 perc

Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A cukormázat a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és a süteményt ízlés szerint díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény quiche-formában (30 cm átmérő) is elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!