Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott tortácskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fonott tortácskák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

A kelt tésztához

Ezenkívül

  • 1 db tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 ek. tej

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas-tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. egy órát), amíg az szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 36 egyenlő részre osztjuk és minden darabból egy kb. 15 cm hosszú hengert sodrunk. Ezután 3-3 hengert összefonunk, majd a fonatot a két végénél összefogjuk és összenyomjuk. A fonatokat a sütőtepsibe helyezzük. A tojássárgát a tejjel felverjük, és a fonatokat megkenjük.

A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc).

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Alulra
sütés: kb. 20 - 25 perc

Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteményt tejszínhabbal is kínálhatjuk, melyet Dr. Oetker Habproból is elkészíthetünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató