Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom almatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Finom almatorta

125 g puha vaj
125 g cukor
1 csipet só
4 csepp citrom aroma vagy reszelt citromhéj
3 tojás
200 g liszt
1-2 evőkanál tej
750 g alma

Karamellizáláshoz:

3-5 kanál baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

125 g puha vajat elkeverünk 125 g cukorral, 1 vanília cukorral, 1 csipet sóval, 4 csepp citrom aromával vagy reszelt citrommal. 3 tojást egyenként belekeverünk, majd hozzáadunk 200 g lisztet és 1 sütőport, majd 1-2 kanál tejet.
A tésztát 26 cm átmérőjű formába tesszük. A tésztája nem folyékony!
750 g almát meghámozunk, felszeletelünk. A szeleteket megvágjuk és ráteszünk a tésztára. 30-40 percet sütjük. Miután kivesszük a sütőből 3 kanál baracklekvárt elkeverünk kis meleg vízzel és megkenjük a torta tetejét.
Alma helyett nagyon finom körtével is.
Finom almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!