Almás répatorta
Hozzávalók
Almás répatorta
Valamint:
Elkészítés
Elkészítés
A cukrokat és a tojásokat nagy tálba öntöm, és krémesre keverem, majd apránként, folyamatosan kavargatva rácsorgatom az étolajat. A lisztet, szódabikarbónát, sót és fűszereket gondosan elegyítem, és 3-4 részletben a tojáskrémes edénybe szórom; közben folyton kavarom, s a félretett lével hígítom. Jöhet a darált dió, végül a lereszelt alma és répa. A masszát alaposan átforgatom, és egy kivajazott, 26 cm-es tortaformába öntöm. Előmelegített (gáz) sütőben 10 percig 240 fokon, további 40-50 percig 200 fokon sütöm, középső rácson. A jól megsült torta felszíne szép barna, rücskös-repedezett. A közepén se legyen folyós (tűpróba!). Ha kész, a sütőajtót résnyire nyitom, s a formában hagyom kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Almás répatorta
Hozzávalók
Almás répatorta
Valamint:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cukrokat és a tojásokat nagy tálba öntöm, és krémesre keverem, majd apránként, folyamatosan kavargatva rácsorgatom az étolajat. A lisztet, szódabikarbónát, sót és fűszereket gondosan elegyítem, és 3-4 részletben a tojáskrémes edénybe szórom; közben folyton kavarom, s a félretett lével hígítom. Jöhet a darált dió, végül a lereszelt alma és répa. A masszát alaposan átforgatom, és egy kivajazott, 26 cm-es tortaformába öntöm. Előmelegített (gáz) sütőben 10 percig 240 fokon, további 40-50 percig 200 fokon sütöm, középső rácson. A jól megsült torta felszíne szép barna, rücskös-repedezett. A közepén se legyen folyós (tűpróba!). Ha kész, a sütőajtót résnyire nyitom, s a formában hagyom kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?