Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos répatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tortához:

300 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj)
1/2 tk só
2 kisebb banán, pépesítve (kb. 250 g hámozatlanul mérve)
175 g világos lágy barna nádcukor
175 ml olaj
3 db tojás
175 g répa (reszelve)
2 db ananászkarika (konzervből, apróra vágva)
50 g dió (durvára vágva)

A mázhoz:

200 g tejszínes krémsajt
100 g porcukor
4 tk citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tortaforma (kb. 22-23 cm-es) alját kibéleljük sütőpapírral, kivajazzuk és kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük.160 °C-ra.

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a sót. Hozzákeverjük a banánt, a cukrot, az olajat, a tojásokat egy fakanállal. Végül beleforgatjuk a répát, az ananászt és a diót. A masszát az előkészített formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. 40-45 percig süssük. Ellenőrizzük egy fogpiszkálóval megsült-e.
A formából kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a hozzávalókat keverjük össze és kenjük a sütemény tetejére. Tegyük be a hűtőbe, hogy megkössön, utána szeletelhetjük.

Tálalás

Kb. 8-10 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben egy hétig is eláll.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom szaftos sütemény.
Ananászos répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!