Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pándi meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

3 db tojás
17 dkg cukor
14 dkg friss meggy (mirelit is lehet)
2 ek magas zsírtartalmú tej
1 dl napraforgó olaj
7 dkg vaj
19 dkg liszt
2 csipet fahéj
fél citrom reszelt héja és leve

Az alapkrémhez:

2 dl tej
10 dkg tojássárgája (5 db)
7 dkg belga fehér csokoládé
15 dkg mascarpone

Meggytöltelékhez:

36 dkg meggy (friss vagy mirelit)
2 dl meggylé
7 dkg cukor
fél citrom reszelt héja, 1/4 citrom leve
2 csipet fahéj
6 ml Cherry brandy

Díszítéshez:

20 dkg tejszín felvert habja
esetleg meggy, csokoládé pasztilla, zöld marcipánlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle.
Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a Mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül még forrón összeturmixoljuk.
A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
A torta töltése:
Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük!)
Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot. Ekkor távolítsuk el a tortaszélet, és a maradék krémet kenjük simára, a torta tetejére és az oldalára. Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
A torta tetejére-keményre felvert tejszínhabból nyomjunk habrózsákat.
(A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.)
Pándi meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!