Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágcsokor torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
21 dkg kristálycukor
21 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
6 ek víz
csipetnyi só

Krém:

20 dkg eper (lehet fagyasztott is)
2 és fél pohár epres joghurt
5 dkg porcukor
5 dl Hulala tejszin

Bevonat,díszítés:

kb.1,5 kg fondant
celofán
szalag (zöld,sárga és kék) vagy rózsaszín ételfesték paszta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap elkészítjük fondantbol a rózsákat,kis virágokat és a leveleket,hogy legyen idejük száradni.Sütőpapírral bélelünk egy kb.20*28cm tepsit.

Elkészítés

Piskóta:
Szokásos módon 6 tojásból piskótát sütünk, vagy 3*2 tojásból a többi hozzávalót is egyformán elosztva 180fokon tűpróbáig. Ha kihűlt egymásra rakjuk a lapokat és két oldaláról levágjuk a sarkait. Tortaalátétre vagy tálcára helyezzük.
Krém:
Az epret pürésítjük /szűrőn át is nyomkodhatjuk/. Hozzákeverjük a porcukrot, a joghurtot és a kevés vízben oldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd lazán beleforgatjuk az epres krémet.
Megöltjük a lapokat, majd kívülről is bekenjük krémmel. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a fehér fondant és ráhelyezzük a tortára úgy, hogy a levágott sarkainál túllógjon, hogy be tudjuk hajtogatni. Fogjuk össze a lenyúló darabot és fakanállal redőzzük be. A tészta és a beredőzött fondant találkozásánál képezzünk alagutat, amelyen majd át tudjuk fűzni a szalagot. Összegyűrt fóliával támasszuk alá, míg szárad. Vágjuk le és igazítsuk ki a fondant többi részét a torta körül. Száradás után a torta tetejétől kezdve lefelé haladva ragasszuk a helyükre a rózsákat és a leveleket cukormázzal. A kis virágokat ragasszuk a szabadon maradt helyekre. A torta aljánál lévő hajtásoknál, zöld cukormázból nyomjunk virágszárakat. Tegyük a celofánt a torta köré és fogjuk össze a torta alján. Fűzzük át a szalagot az "alagúton" és a celofán tetejére kössünk szép masnit, majd igazítsuk el a celofánt.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Virágcsokor torta Virágcsokor torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!