Virágcsokor torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Bevonat,díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Szokásos módon 6 tojásból piskótát sütünk, vagy 3*2 tojásból a többi hozzávalót is egyformán elosztva 180fokon tűpróbáig. Ha kihűlt egymásra rakjuk a lapokat és két oldaláról levágjuk a sarkait. Tortaalátétre vagy tálcára helyezzük.
Krém:
Az epret pürésítjük /szűrőn át is nyomkodhatjuk/. Hozzákeverjük a porcukrot, a joghurtot és a kevés vízben oldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd lazán beleforgatjuk az epres krémet.
Megöltjük a lapokat, majd kívülről is bekenjük krémmel. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a fehér fondant és ráhelyezzük a tortára úgy, hogy a levágott sarkainál túllógjon, hogy be tudjuk hajtogatni. Fogjuk össze a lenyúló darabot és fakanállal redőzzük be. A tészta és a beredőzött fondant találkozásánál képezzünk alagutat, amelyen majd át tudjuk fűzni a szalagot. Összegyűrt fóliával támasszuk alá, míg szárad. Vágjuk le és igazítsuk ki a fondant többi részét a torta körül. Száradás után a torta tetejétől kezdve lefelé haladva ragasszuk a helyükre a rózsákat és a leveleket cukormázzal. A kis virágokat ragasszuk a szabadon maradt helyekre. A torta aljánál lévő hajtásoknál, zöld cukormázból nyomjunk virágszárakat. Tegyük a celofánt a torta köré és fogjuk össze a torta alján. Fűzzük át a szalagot az "alagúton" és a celofán tetejére kössünk szép masnit, majd igazítsuk el a celofánt.
Tárolás
Virágcsokor torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Bevonat,díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Szokásos módon 6 tojásból piskótát sütünk, vagy 3*2 tojásból a többi hozzávalót is egyformán elosztva 180fokon tűpróbáig. Ha kihűlt egymásra rakjuk a lapokat és két oldaláról levágjuk a sarkait. Tortaalátétre vagy tálcára helyezzük.
Krém:
Az epret pürésítjük /szűrőn át is nyomkodhatjuk/. Hozzákeverjük a porcukrot, a joghurtot és a kevés vízben oldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd lazán beleforgatjuk az epres krémet.
Megöltjük a lapokat, majd kívülről is bekenjük krémmel. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a fehér fondant és ráhelyezzük a tortára úgy, hogy a levágott sarkainál túllógjon, hogy be tudjuk hajtogatni. Fogjuk össze a lenyúló darabot és fakanállal redőzzük be. A tészta és a beredőzött fondant találkozásánál képezzünk alagutat, amelyen majd át tudjuk fűzni a szalagot. Összegyűrt fóliával támasszuk alá, míg szárad. Vágjuk le és igazítsuk ki a fondant többi részét a torta körül. Száradás után a torta tetejétől kezdve lefelé haladva ragasszuk a helyükre a rózsákat és a leveleket cukormázzal. A kis virágokat ragasszuk a szabadon maradt helyekre. A torta aljánál lévő hajtásoknál, zöld cukormázból nyomjunk virágszárakat. Tegyük a celofánt a torta köré és fogjuk össze a torta alján. Fűzzük át a szalagot az "alagúton" és a celofán tetejére kössünk szép masnit, majd igazítsuk el a celofánt.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?