sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Elzászi almatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

150 g liszt
40 g porcukor
1 csipet só
75 g túró
2 ek tej
3 ek búzacsíra olaj (én sima étolajjal helyettesítettem)

A borításhoz:

900 g kisméretű alma
2 ek citromlé
100 g cukor
3 tojás
1/8 l tejszín
1 ek porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztának valót jól összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát lisztezett munkalapon késfoknyi vékonyra nyújtjuk, s kibéleljük vele a kizsírozott tortaformát. A kiálló széleket levágjuk. Az almát meghámozzuk, négy részre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Az almaszeleteket hosszában bevagdossuk és meglocsoljuk őket citromlével, majd egyenletesen kirakjuk velük a tésztát. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben, középső sínen 10 percen át elősütjük. Közben összekeverjük a cukrot, tojást, tejszínt. A keveréket az almaszeletekre öntjük, majd a további 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral.

Alternatív elkészítés

Extra tipp: a tojásos masszába darált diót vagy mandulát is tehetünk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!