Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tavasz torta marcipánnal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tavasz torta marcipánnal
Elkészítési nehézség: Nagyon nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 100 g baracklekvár

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az ananászt jól lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Az ananász kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáforgatjuk az ananászt. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd az átkevert baracklekvárral a sütemény tetejét és oldalát megkenjük.

Mérsékeljük a sütő hőmérsékletét. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 1. fokozat (előmelegítve)

Díszítéshez a tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A tojáshab felét csillagcsövű habzsákba töltjük. A habból az előkészített tepsibe apró habrózsákat nyomunk. A maradék tojáshabhoz néhány csepp sárga ételszínezéket keverünk, majd csillagcsövű habzsákba töltjük, és a tepsibe kis habvirágokat nyomunk. Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a habvirágokat kiszárítjuk.

(Tipp: a sütő ajtaját egy fakanállal kitámaszthatjuk.)

Sütési idő: kb. 60 perc

A marcipánmasszát a porcukorral és néhány csepp zöld ételszínezékkel (ízlés szerint) összegyúrjuk. Majd a massza kétharmad részét fóliával letakarjuk, és kb. 30 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A marcipán lappal a tortát befedjük. A maradék marcipánmasszát lereszeljük, és kis fűcsomókat alakítunk belőle.

A tortát a színes habvirágokkal és a marcipán fűcsomókkal díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!