Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Valentin torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Valentin torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 8 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 125 ml eperlikőr vagy gyümölcslé
  • 60 g eper- vagy málnalekvár

Krémhez

Díszítéshez

  • Néhány kókuszos bonbon

Elkészítés

Előkészítés

A mélyfagyasztott gyümölcsöt felengedjük. Néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit pürésítjük (turmixoljuk).

A sütőformát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot, a vanillincukrot, az aromát hozzáadjuk, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, mindegyiket a legmagasabb fokozaton fél percig keverve. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, hozzáadjuk a tejet, és közepes fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

A tésztalapokat az eperlikőrrel meglocsoljuk, majd az alsó lapot a lekvárral megkenjük, és ráhelyezzük a felső tortalapot.

A krémhez a gyümölcspürét a cukorral elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati útmutató alapján feloldjuk, majd a gyümölcspürét hozzákeverjük. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, 3 evőkanállal a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk. A krémet a sütemény tetején és oldalán egyenletesen elsimítjuk, majd a tortát min. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A tortát a félretett gyümölcs szemekkel, tejszínhab rózsákkal és kókuszos bonbonnal díszítve tálaljuk.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2015.02.13. | 12:12

Gyorsan elkészíthető, én meggy dzsemmel készítettem,és a dekoráció is meggy és zabpelyhes kókuszgolyó volt. Ribizlilé, csak a krémbe került az színezte.Köszönjük a receptet!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!