Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mentás-narancsos torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mentás-narancsos torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 10 szelethez

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • 50 g mentolos csokoládé
  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (kb. 18 cm átmérőjű) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, a masszához szitáljuk, majd a tejet két részletben hozzáadjuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tortalapot vízszintesen kettévágjuk, és az alsó lapot egy tortatálra helyezzük.

A narancsokat meghámozzuk, kis cikkekre szeleteljük, kb. 8 cikkelyt a díszítéshez félreteszünk, a többit apró darabokra vágjuk.

A mentolos csokoládét apró darabokra vágjuk. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 100 ml tej és 150 ml tejszín felhasználásával elkészítjük, hozzákeverjük a habfixálót, majd hozzáadjuk a csokoládédarabokat, a reszelt narancshéjat és a narancs darabokat is. A krémet 15 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

A narancslével a tortalapok belső felét lecsorgatjuk. A krémet az alsó tortalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és ráhelyezzük a felső tortalapot. Díszítéshez a csokoládé kockákat átlós irányban kettévágjuk, és hegyes sarkuknál fogva körben a tortába szúrjuk. A tortát a félretett narancsszeletekkel tetszés szerint díszítjük. Végül porcukorral meghintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Narancs helyett kb. 175 g mandarint is használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!