sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túróhabkorona

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres túróhabkorona

500 g eper
3 db tojássárgája
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja és leve
500 g túró
5+2 dl tejszín
10-12 db babapiskóta
40 g natúr pisztácia
1-2 db mentabóbita
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.8-10 szem epret megmosunk, megtisztítunk, félbe-negyedbe vágunk (a többit tálalásig félretesszük a hűtőbe).
2.Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk. Egyenként hozzáadunk-keverünk 3 ek. túrókrémet, majd erőteljesen keverve a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
3.A krém felét egy 1,6-1,7 liter űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprított epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.
4.Tálalás előtt megtisztítjuk, és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!