Epres túróhabkorona
Hozzávalók
Epres túróhabkorona
Elkészítés
Elkészítés
2.Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk. Egyenként hozzáadunk-keverünk 3 ek. túrókrémet, majd erőteljesen keverve a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
3.A krém felét egy 1,6-1,7 liter űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprított epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.
4.Tálalás előtt megtisztítjuk, és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.
Epres túróhabkorona
Hozzávalók
Epres túróhabkorona
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk. Egyenként hozzáadunk-keverünk 3 ek. túrókrémet, majd erőteljesen keverve a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
3.A krém felét egy 1,6-1,7 liter űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprított epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.
4.Tálalás előtt megtisztítjuk, és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?