Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres túróhabkorona

Szabika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1560-szabika
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Szabika Szabika receptje

Elkészítés

Elkészítés

1.8-10 szem epret megmosunk, megtisztítunk, félbe-negyedbe vágunk (a többit tálalásig félretesszük a hűtőbe).
2.Beáztatjuk a zselatint 1 liter hideg vízbe. A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom átszűrt levével, majd a túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk. Egyenként hozzáadunk-keverünk 3 ek. túrókrémet, majd erőteljesen keverve a túrókrém egészéhez adjuk, végül több részletben beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
3.A krém felét egy 1,6-1,7 liter űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk, belenyomkodjuk a felaprított epret, bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére fektetjük a forma méretére eltördelt babapiskótákat, folpackkal letakarjuk, 8 órára betesszük a hűtőbe.
4.Tálalás előtt megtisztítjuk, és félbevágjuk a félretett eperszemeket. A habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A formát (vigyázva, hogy bele ne folyjon) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, lapos tálra borítjuk belőle a habkoronát, és beszórjuk a darabosra vágott pisztáciával. Közepébe halmozzuk a tejszínhabot, tetejét és a tál peremét eperrel, valamint mentabóbitákkal díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!