Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászos-mézes torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ananászos-mézes torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 1db friss ananász
  • 125 g méz
  • 200 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 300 g búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 100 g darált mandula

Krémhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

Az ananászt meghámozzuk, felkockázzuk, 100 g-ot a tésztához, 150 g-ot a krémhez, 150 g-ot díszítéshez félreteszünk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A mézet, a cukrot, a citromhéjat és a vajat egy főzőedényben összeolvasztjuk. Majd egy keverőedénybe öntjük, kicsit hűlni hagyjuk. Majd fokozatosan hozzáadjuk, először a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a fűszerkeveréket. Végül hozzákeverjük a mandulát és az ananászkockákat. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 250 ml joghurttal és a borpárlattal elkészítjük, citromhéjjal ízesítjük. Majd hozzákeverjük a félretett 150 g ananászt és a tejszínhabot.
Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, a krém felét a tortalap tetején elsimítjuk, majd ráhelyezzük a középső tortalapot, és a műveletet megismételjük. Végül a felső tortalapot a krémre helyezzük, és tortát egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tortát a hűtőszekrényből kivéve a tejszínhabbal beborítjuk, a félretett ananásszal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A recept friss ananász helyett konzerv ananásszal is elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!