Receptek



Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Csokis torták , Kevert tészták, kuglófok
Hozzávalók
kb. 12 szelethez
Tésztához
- 175 g búzaliszt
- 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 175 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 csipet só
- 3 tojás (közepes méretű)
- 175 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez
- 100-120 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
- Kb. 150 ml fekete ribizlilé
- 1 evőkanál instant kávépor (cukrozatlan)
- 100 ml meleg víz
- 1 doboz Dr. Oetker Mousse csokoládés habkrém
- 200 ml hideg tejszín
Díszítéshez
- Kevés csokoládéreszelék
Elkészítés
Előkészítés
A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A gyümölcsöt felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformában töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
A megsült süteményt a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. A megtisztított sütőkeretet az alsó tortalap köré helyezzük. Néhány ribizliszemet (vagy más gyümölcsöt) a díszítéshez félreteszünk. A desszertöntet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 150 ml gyümölcslével elkészítjükkészítjük el, majd hagyjuk kihűlni. A lecsöpögtetett gyümölcsöt hozzákeverjük, majd egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon. Az instant kávéport a meleg vízben feloldjuk, majd jól lehűtjük. A mousse habkrémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a kávé és a tejszín felhasználásával elkészítjük el. A krémből 3 evőkanálnyit habzsákba töltünk, és majd félretesszük. A krém felét a gyümölcsös tölteléken elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, majd a félretett krémmel és a gyümölcs szemekkel tetszés szerint díszítjük.
A tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a sütőkeretet eltávolítjuk, és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!