Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyi mokkatorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi mokkatorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Csokis torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • Kevés csokoládéreszelék

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A gyümölcsöt felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformában töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc

A megsült süteményt a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. A megtisztított sütőkeretet az alsó tortalap köré helyezzük. Néhány ribizliszemet (vagy más gyümölcsöt) a díszítéshez félreteszünk. A desszertöntet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 150 ml gyümölcslével elkészítjükkészítjük el, majd hagyjuk kihűlni. A lecsöpögtetett gyümölcsöt hozzákeverjük, majd egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon. Az instant kávéport a meleg vízben feloldjuk, majd jól lehűtjük. A mousse habkrémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a kávé és a tejszín felhasználásával elkészítjük el. A krémből 3 evőkanálnyit habzsákba töltünk, és majd félretesszük. A krém felét a gyümölcsös tölteléken elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, majd a félretett krémmel és a gyümölcs szemekkel tetszés szerint díszítjük.

A tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a sütőkeretet eltávolítjuk, és csokoládéreszelékkel díszítjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!