Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kekszes rizstorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kekszes rizstorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kekszből készült sütemények

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Kekszalap

  • 100 g háztartási keksz
  • 100 g vaj
  • 50 g cukor
  • 50 g szeletelt mandula

Krém

Máz

Elkészítés

Elkészítés

A háztartási kekszet egy műanyag zacskóba helyezzük, és nyújtófával porrá törjük. A vajat egy kis edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a kekszet, a cukrot és a mandulát, és jól összekeverjük. A masszát egy csatos tortaformába (24 cm átmérőjű) szedjük, és egy kanál segítségével egyenletesen az aljhoz nyomkodjuk, majd hideg helyre tesszük.

A gyümölcsöt kimagozzuk. A tejberizst a tasakon található leírás szerint elkészítjük és hagyjuk kihűlni. Amikor a tejberizs kihűlt, a tejszínt a zselatin fixszel a tasakon található leírás szerint kemény habbá verjük, és azonnal a kihűlt tejberizshez keverjük.

A krém felét a kekszalapra szedjük, rászórjuk a meggy 2/3 részét, majd befedjük a krém másik felével. A megmaradt meggyet egyenletesen a tetejére szórjuk.

A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A tortazselét elkészítjük a meggylével és a cukorral, és a tortára csurgatjuk. Újabb 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A krémet 2 evőkanál rummal is ízesíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!