Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Könnyű nyári torta meggyel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Könnyű nyári torta meggyel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 350 g magozott meggy

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon gömbbé formázzuk. A tészta kétharmad részét sütőforma méretűvé nyújtjuk, majd az előkészített sütőformába fektetjük. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk. A maradék tésztát kinyújtjuk úgy, hogy a tésztalapnak kb. 2,5 cm magas peremet tudjunk formázni. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 11 perc

Az elősütött tésztát a sütőformában hagyjuk kicsit hűlni. Közben a tojást a tejföllel és a vanillincukorral elkevert cukorral felverjük. Majd hozzákeverjük a citromlevet.

A kimagozott meggyet a tortalapon egyenletesen elosztjuk, a tojásos-tejfölös masszát a meggyre öntjük.

Végül a sütőformát a sütőbe visszatoljuk, és a süteményt készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Vélemények

burgereva

burgereva
2014.07.05. | 22:34

Nagyon finom lett.Nem kerek,hanem szögletes tepszibe sütöttem. A szeleteket díszítettem tejszínhabbal. Máskor is el fogom készíteni, más gyümölccsel. Köszönom a receptet.
MARCSULA

MARCSULA
2014.07.03. | 13:10

Mindjárt kettőt készítettem belőle.Nagyon finom ,gyors sütemény,Én még a tetejét egy kis szeletelt mandulával is megszórtam,friss meggyből készült!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!