Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A gyümölcsöntethez:

500 ml feketeribizlilé
150 g cukor
35 g kukoricakeményítő
300 g vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)

A tésztához:

100 g liszt
100 g cukor
1 db narancs reszelt héja
100 g puha vaj
3 db tojás

A töltelékhez:

500 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Először a szószt készítjük el. Ehhez a keményítőt kikeverjük néhány evőkanál gyümölcslével és a cukorral, a többit felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítőt és újra alaposan felforraljuk. Belekeverjük a gyümölcsöket, egyet rottyantunk rajta és kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy nappal előtte elkészítjük.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra).

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat egy nagy tálba tesszük és robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton 3 perc alatt sima masszává keverjük. Az előkészített formába simítjuk, és a sütőbe toljuk (kb. 20 perc). Ha megsült néhány percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Ha kihűlt egy tálra tesszük és egy tortakeretet, vagy a megtisztított tortakarimát köré tesszük.
A krémhez a szószból kimérünk 500 g-ot és elkeverjük 1 1/2 tasak zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük a maradék 1 1/2 zselatin fix-szel, majd hozzákeverjük a vanillincukrot is. A gyümölcsös keverékhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A tortaalapra simítjuk. A felületét hullámosra hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul (2-3 óra).
A díszítéshez a mélyedésekbe kanalazzuk a maradék öntetet.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Erdei gyümölcsös torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!