Erdei gyümölcsös torta
Hozzávalók
A gyümölcsöntethez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra).
Elkészítés
A krémhez a szószból kimérünk 500 g-ot és elkeverjük 1 1/2 tasak zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük a maradék 1 1/2 zselatin fix-szel, majd hozzákeverjük a vanillincukrot is. A gyümölcsös keverékhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A tortaalapra simítjuk. A felületét hullámosra hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul (2-3 óra).
A díszítéshez a mélyedésekbe kanalazzuk a maradék öntetet.
Tálalás
Tárolás
Erdei gyümölcsös torta
Hozzávalók
A gyümölcsöntethez:
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra).
Elkészítés
A krémhez a szószból kimérünk 500 g-ot és elkeverjük 1 1/2 tasak zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük a maradék 1 1/2 zselatin fix-szel, majd hozzákeverjük a vanillincukrot is. A gyümölcsös keverékhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A tortaalapra simítjuk. A felületét hullámosra hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul (2-3 óra).
A díszítéshez a mélyedésekbe kanalazzuk a maradék öntetet.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?