Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Márványos mascarpone torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Márványos mascarpone torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Kekszből készült sütemények

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 300 g mézes keksz
  • 125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez

  • 3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
  • 400 ml hideg habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 500 g zsírszegény túró
  • 200 g porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.

A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés

A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.

A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.

Vélemények

Bozsó

Bozsó
2015.04.11. | 18:32

Nagyon guszta!
MONALIZA5

MONALIZA5
2012.02.18. | 19:35

Ez igen.
nrdaf

nrdaf
2012.02.14. | 15:18

fincsi
aliceanna

aliceanna
2012.01.08. | 21:01

..
Beus007

Beus007
2011.11.23. | 22:24

Igaz elég sok minden kell hozzá, de viszont nagyon egyszerű elkészíteni. És NAGYON FINOM!!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!