Receptek



Kategória: Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Kekszből készült sütemények
Hozzávalók
kb. 12 szelethez
Tésztához
- 300 g mézes keksz
- 125 g lágy vaj vagy margarin
Krémhez
- 3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
- 400 ml hideg habtejszín
- 500 g mascarpone
- 500 g zsírszegény túró
- 200 g porcukor
- 4 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)
Díszítéshez
Elkészítés
Előkészítés
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Elkészítés
A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.
A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.